Pretraživanje
 
 
   
Novosti
Članci

  Google

 
Pratite nove članke na vašem portalu
 
Istarski pršut Dujmović i Mataš MN šampioni sajma pršuta u Tinjanu
24.10.2009.   
TINJAN - Šesnaest članova ocjenjivačkog suda za izbor najboljeg pršuta na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu, kojem je predsjedao Ivica Kos, između 26 kušanih, mjerenih prema 9 karakteristika i ‘onjušenih' uzoraka pršuta, koje su proizvođači prijavili u natjecateljsku konkurenciju odlučilo je da su šampioni ovogodišnjeg ISAP-a 2009, 'Istarski pršut Dujmović' u kategoriji istarskog pršuta dok je najbolji dimljeni pršut s kožom, dalmatinski pršut ‘Mataš MN' d.o.o.

Ponosni proizvođači ovogodišnjih ‘naj pršuta' u Hrvatskoj priznanja su primili iz ruku Edite Volar Pantić, predstavnice Ministarstva poljoprivrede RH. Osim dodjela titule šampiona pršuta, ocjenjivački sud dodijelio je i druga sjajna odličja.

U kategoriji ‘ostali pršuti', zlatno odličje za pršut pripalo je tvrtki Vulcano GmbH&CoKG iz Austrije dok je srebro pripalo pršutu tvrtke ‘Pisinium' d.o.o a bronca ‘Mesnici Žužić'.

Zlatno odličje za istarski pršut pripalo je ‘Pršutarni kod Milana' a srebrno odličje pršutarni ‘Pršuti Milohanić'. Brončana odličja dobili su ‘Pršutana Antolović', P.I.T.I.P, ‘Pršutana Radetić', ‘Pršutana Jelenić' i ‘Pršutana Pauletić'.

Zlatno odličje za dimljeni pršut s kožom dodijeljeno je ‘Pršutani Posedarje', srebrno odličje pršutarni ‘Lijanović trgovina' a brončano odličje pršutarnama ‘Kulina Nova Sela', ‘Bel Cro Trade', ‘Puntica', ‘Mel-Jakov Lovrić' i ‘Badanj-Komerc'.

Tinjan, prije dvije godine proglašena općinom pršuta, u sklopu ovogodišnjeg Internacionalnog sajma pršuta pripremila je zabavno sportski program a u nedjelju na pozornici u velikom šatoru, nakon pršuta, pojavit će se i Severina. (DM)

Izvor i foto: www.barkun.hr